Новини юридичної компанії в Харкові "Тацій та Партнери"
Головна / Новини / Круглий стіл на тему: «Проблемні питання, що виникають під час оскарження рішень, дій чи бездіяльності державних реєстраторів та суб’єктів державної реєстрації».

Круглий стіл на тему: «Проблемні питання, що виникають під час оскарження рішень, дій чи бездіяльності державних реєстраторів та суб’єктів державної реєстрації».

13.04.2019
0
0

Круглий стіл на тему: «Проблемні питання, що виникають під час оскарження рішень, дій чи бездіяльності державних реєстраторів та суб’єктів державної реєстрації».

Спеціалістами Харківської юстиції спільно з адвокатами юридичної компанії «Тацій та Партнери» 29.03.2019 проведено круглий стіл на якому обговорено проблемні питання, що виникають під час оскарження рішень, дій чи бездіяльності державних реєстраторів та суб’єктів державної реєстрації.

В ході круглого столу, обговорено механізм такого оскарження, а саме: як оформлюється та які обов’язкові реквізити має містити скарга на дії чи бездіяльність державних реєстраторів та суб’єктів державної реєстрації; у яких випадках скарга подається до Міністерства юстиції України, а у яких до його територіальних органів; рішення, які приймає Міністерство юстиції України та його територіальні органи за результатами розгляду скарги; випадки коли рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації оскаржуються до суду.

Працівниками управління юстиції роз’яснено, що при Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області постійно діє комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Комісія розглядає скарги стосовно державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, які здійснюють свою діяльність у межах Харківської області.

Однак, значну частину обговорення, було присвячено проблемам судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності державних реєстраторів та суб’єктів державної реєстрації, зокрема, питанням пов’язаним з визначенням кола відповідачів та підсудності такої категорії справ.